Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Elitar
Campionatul XXVII Etapa 6
Evaluare Utilizator: / 0
SlabExcelent 

Data: 21-22 noiembrie 2015
Orașe participante: Chișinău, București, Timișoara, Cluj, Anenii Noi, Lyon, Praga.
Locații în Chișinău:
SL și Ligile: duminică, de la 14:00, la Institutul Național de Cercetări Economice (sect. Buiucani, str. Ion Creangă 45)
Diviziile: sâmbătă, de la 12.00, la Biblioteca B.P. Hașdeu (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 148 - intersecție cu str. G. Bănulescu-Bodoni)
Organizatori: Pokerface (responsabili de etapă), Flomaster Yoda, Brainstorm, O.

Componențele grupurilor:
SL: 10 lei, Moon Power, Google-Moogle, LAREME, SER, Pokerface, Asachi.
LA: Zebra, Zeii CUC-ului, Phi, Bifidoc, Legiuitorii, O, Kernel Panic.
LB: Intel, Maktub, H5N1, Punctul pe H, Prințese și Supermăni, Flomaster Yoda, Beleizis.
LC: Apeiron, Vegas, WTH, Kakulla, Acord, Brainstorm, Afrodiziac.
Div A: Două puncte, Kronos, Voodoo, Delta, Al K Pony, Tesla, Themis, Legiunea, Cerepașki.
Div B: Yolk, Turnul Alb, Type Mismatch, Hi5, 777, Hertz, Time Machine, Miliardul.

Echipele din ligi sunt rugate să transmită 25 întrebări pe adresa indicată de organizatorii din SL până joi, ora 14.00.

Fișe pentru evidența rezultatelor / afișare pe ecran.

Înregistrarea în Divizii rămâne deschisă pe parcursul campionatului. Echipele pot fi înregistrate printr-un mesaj la această știre. Participarea în Campionat este gratuită.

Clasamentul etapei 6 după nr. de răspunsuri corecte (Chișinău și București):

Clasamentul 2015T et6

Clasamentul pe grupuri după cele mai bune 4 rezultate:
1. SL (Chișinău) - 97 răspunsuri
2. LB (Chișinău) - 70
3. LC (Chișinău) - 64
4. LA (Chișinău) - 55
5. București -52
***
a. Anenii Noi - 25 (pachetul din Divizii, 3 echipe).

Numai utilizatorii inregistrati pot comenta.
Te rog sa intri in sectiunea privata.


Vizualizari: 7021

  Comentarii (23)
 23 Scris de Octavian Sireteanu, la 26-11-2015 14:13
Am introdus deciziile Comisiei de contestații. 
Asachi - 10 Lei (+)5:8 
SER - LAREME (+)4:2 
 
Nu sunt schimbări de punctaj.
 22 Scris de Marina Soloviova, la 25-11-2015 23:52
Punctul pe H (42, culorile drapelului) 
 
Textul întrebării: Material distributiv: босяки собаки. Această mnemotehnică se utilizează pentru a memoriza diferenţa dintre două obiecte. Numiţi-l pe oricare din cele două obiecte, știind că recent unul din ele a fost foarte popular pe rețelele de socializare. Răspuns: drapelul Federaţiei Ruse, drapelul Franţei. Comentariu: Cuvintele „босяки” şi „собаки” indică ordinea culorilor pe cele două drapele. Sursa: http://www.pobeda.info/node/58. Autor: Marina Soloviova, Pokerface 
 
Echipa noastră a sesizat esenţa mnemotehnicii şi am dorit sa dăm un raspuns cît mai specific. Înţelegem că răspunsul nostru nu corespunde formei întrebării, dar conţine sensul răspunsului solicitat .Cuvîntul drapel este în textul răspunsului, deci credem că ar putea fi acceptat.Mulţumim :) 
 
Alexandr Soloviov (Pokerface): Respins. În lume există o mulţime de drapele cu diferite culori. Mnemotehnica din întrebare ajută la diferenţierea a două drapele concrete. Echipa nu a dat dovadă de înţelegere a întrebării. 
Cătălina Sorbală (Pokerface): Respins. In raspuns era important sa fie mentionat statul. As fi acceptat, de exemplu „culorile drapelului Frantei”. 
Andrei Galuşca (Ö): Respins. Din păcate răspunsul nu corespunde formei interogative, și nu poate fi acceptat. 
Alina Gîrneţ (Brainstorm): Respins. Contestație respinsă din lipsa de argumente plauzibile. 
Irina Iacoban (FloMaster Yoda): Respins. Nu se respectă forma răspunsului “Numiţi-l pe oricare din cele două obiecte …"
 21 Scris de Marina Soloviova, la 25-11-2015 23:50
Prinţese şi supermăni (28, 41, anulare) 
 
1. Întrebarea despre "Guillotin-ghiliotină" să fie anulată pentru că guillotin/ghiliotină nu este tautologie. Conform DEX, "tautologie": greşeală de limbă care constă în repetarea inutilă a aceleiaşi idei, formulată cu alte cuvinte; cerc vicios, pleonasm. 2. întrebarea despre proverbul "cum nu trece cămila prin urechile acului, aşa nu ajunge bogatul în rai" să fie anulată, pentru că nici oral, nici în scris (comentariu) n-a fost indicată denumirea Porţii din Ierusalim. P.S. Dacă nu veţi anula întrebarea dată, atunci este naivă cerinţa cu privirea la indicarea sursei credibile la orice întrebare. 
 
Alexandr Soloviov (Pokerface): 1.Respins. „Guillotin ghilotinat” se încadrează bine în definiţia “cercului vicios” din articolul DEX despre tautologie citat de echipă. 2. Respins. Faptul că una din porţile Ierusalimului se numea „Urechea acului” este menţionat în sursa la întrebare, este suficient s-o citeşti atent: https://en.wikipedia.org/wiki/Eye_of_a_needle 
The "Eye of the Needle" has been claimed to be a gate in Jerusalem, which opened after the main gate was closed at night. A camel could only pass through this smaller gate if it was stooped and had its baggage removed. 
Echipa nu a adus niciun argument în favoarea incorectitudinii întrebării. 
Cătălina Sorbală (Pokerface): 1. Abţinut. Intr-adevar, nu este tautologie, dar nu stiu daca aceasta a impiedicat echipele sa ia intrebarea. Mai mult, avem cateva raspunsuri corecte. 2. Respins. Nu inteleg motivul din care ar trebui anulata intrebarea. 
Andrei Galuşca (Ö): Necătând la faptul că nu au fost respectate regulile de depunere a contestației când a fost completat formularul, mă voi expune aici referitor la argumentele aduse de jucător. 1. Respins. Conform https://dexonline.ro/definitie/tautologie: Tautologia nu este numaidecât o greșeală și poate fi definită printre altele ca “repetare a unui cuvânt cu intonație și funcție sintactică diferită sau asemănătoare, în aceeași propoziție….” Deci “Guilloten Ghilotinat” poate fi considerată o tautologie. 2. Respins. Informația din întrebare propune o explicație a proverbului, aducând ipoteza cum că sintagma ‘urechea acului’ ar putea fi o referință la o poartă din Ierusalim care ar fi existat în trecut. Întrebarea nu depinde de corectitudinea acestei ipoteze, și corectitudinea acestei ipotezei nu depinde de precizarea denumirii acestei presupuse porți. Sursa întrebării arată unde cititorul poate să se convingă că într-adevăr, explicațiile menționate în întrebare au fost propuse ca o origine a proverbului. 
Alina Gîrneţ (Brainstorm): Respins. Contestație respinsă din lipsa de argumente plauzibile. 
Irina Iacoban (FloMaster Yoda): Respins.
 20 Scris de Marina Soloviova, la 25-11-2015 23:47
Intel (18, Everloser) 
 
Textul întrebării: Echipa Bayer din Germania are multe porecle, una dintre care este cea mai jignitoare. Ea face aluzie la faptul că Bayer nu a fost niciodată și nu va fi campioana Germaniei. Dar care este porecla? Răspuns: Neverkusen. Comentariu: Este vorba de echipa Bayer din orașul Leverkusen. Dacă v-ați gândit la echipa Bayern din München, ea a fost campioana Germaniei de 25 de ori. Surse: http://www.sports.ru/tribuna/blogs/llirika/53868.html 
https://en.wikipedia.org/wiki/Bayer_04_Leverkusen#The_Almost_Champions 
Autor: Vladimir Drozdov, Pokerface 
 
Conform Articolului 2.1.1. al „Codului jocurilor Intelectuale de echipă cu timp fixat”, răspunsul unei echipe poate fi considerat corect dacă „nu corespunde punctelor menţionate mai sus, dar corespunde tuturor fără excepţie condiţiilor întrebării nu mai puţin decât răspunsul autorului sau răspunsurile care corespund criteriilor de acceptare”. 
 
Răspunsul solicitat de către autor este „Bayer Nerverkusen”. Răspunsul echipei este „Bayer Everloser” (de la „ever” – „at all times, always” (https://translate.google.com/#en/ro/ever) şi „loser” – „a person or thing that loses or has lost something, especially a game or contest” (https://translate.google.com/#en/ro/loser)). Propun în continuare o analiză a gradului de corespundere a răspunsului echipei la condiţiile întrebării. Analizând textul întrebării, putem deduce următoarele condiţii: - „Echipa Bayer din Germania”, care „nu a fost niciodată… campioana Germaniei”: echipa a intuit în mod evident despre care echipă este vorba în întrebare – „Bayer Leverkusen”, dovadă fiind analogia formei răspunsului cu denumirea echipei (concluzie: răspunsul echipei corespunde acestei condiţii a întrebării”); - „Echipa Bayer din Germania are multe porecle”, dintre care una „face aluzie la faptul că Bayer… nu va fi campioana Germaniei”: răspunsul echipei respectă forma unei porecle („Bayer Everlooser”) care face aluzie la faptul că întotdeauna („ever”) pierde campionatul, sau acest „concurs” de fotbal („looser”, vezi explicaţia de mai sus) (concluzie: răspunsul echipei corespunde acestei condiţii a întrebării”). Mai mult decât atât, răspunsul echipei corespunde mai exact acestei condiţii a întrebării, deoarece răspunsul solicitat de autor – „Neverkusen” – s-ar traduce ca „niciodată” („never”, din engleză) şi „sărut” („kusen”, din germană). Este evident că combinaţia de sensuri „întotdeauna + pierde concurs sportiv” („ever” + „loser”) este preferabilă combinaţiei de sensuri „niciodată + sărut” („never” + „kusen”), pentru aluzia la faptul că „niciodată nu va câştiga campionatul”. - „mai multe porecle”: în întrebare nu este specificat faptul că Bayer are mai multe porecle „cunoscute”, sau mai multe porecle „mediatizate”, sau mai multe porecle „publicate pe net”, ci doar „mai multe porecle”. Fiind urmăritori fideli ai campionatului german, membrii echipei deseori utilizează această poreclă cu referire la echipa Bayer Leverkusen. Mai mult decât atât, o poreclă similară a fost menţionată şi de un comentator sportiv al unei partide din campionatul german, cu implicarea acestei echipe (concluzie: răspunsul echipei corespunde acestei condiţii a întrebării”); - „una dintre care (porecle) este cea mai jignitoare”: condiţia respectivă este respectată de răspunsul dat de echipă prin faptul că în întrebare nu este menţionat pentru cine este cea mai jignitoare şi, în plus, răspunsul „Neverkusen” („niciodat?”+”sărut”) nu e cu nimic mai jignitor după sens decât „Everlooser” („întotdeauna”+”ratat”) (concluzie: răspunsul echipei corespunde acestei condiţii a întrebării”). Prin urmare, din analiza sus-menţionată, putem deduce că răspunsul echipei „corespunde tuturor fără excepţie condiţiilor întrebării nu mai puţin decât răspunsul autorului” şi ar putea fi considerat răspuns corect. 
 
Alexandr Soloviov (Pokerface): Respins. Răspunsul autorului „Neverkusen” este argumentat prin referinţe la surse, inclusiv Wikipedia engleză. În acelaşi timp, echipa nu a indicat nici o sursă, în afară de părerea proprie, care ar dovedi existenţa unei astfel de porecle a echipei din Leverkusen şi ar sublinia exclusivitatea acestei porecle. Pentru adevăraţii urmăritori fideli ai campionatului german n-ar trebui să fie o problemă să-şi amintească de porecla jignitoare a echipei germane, despre care chiar există un articol separat (https://en.wikipedia.org/wiki/Neverkusen) şi un site cu podcast-uri (http://www.neverkusen-podcast.net/). Pentru fanii fotbalului german, de asemenea, n-ar trebui să fie o problemă să demonstreze corectitudinea versiunii alternative cu ajutorul surselor verificabile. În absenţa surselor versiunea „Everloser” nu poate fi considerată convingătoare – această poreclă nu este legată de nicio echipă concretă, la căutarea cuvîntului respectiv în Google, de exemplu, pe primele 5 pagini cu rezultate niciodată nu se pomeneşte clubul Bayer din Leverkusen. 
Cătălina Sorbală (Pokerface): Respins. De acord ca raspunsul la care a ajuns echipa e logic, dar, din pacate, nu am vazut dovada ca acesta ar fi una din poreclele echipei Bayer. 
Andrei Galuşca (Ö): Acceptat. Se pare că porecla Everlooser este într-adevăr folosită în privința echipei date și face aluzie la faptul că Bayer nu a fost niciodată și nu va fi campioana Germaniei. 
Alina Gîrneţ (Brainstorm): Acceptat. 
Irina Iacoban (FloMaster Yoda): Respins. Neverkusen and its German equivalent Vizekusen (second-kusen) are nicknames for German association football team Bayer 04 Leverkusen. https://en.wikipedia.org/wiki/Neverkusen
 19 Scris de Marina Soloviova, la 25-11-2015 23:45
Asachi (36, Piesa „Imagine” de John Lennon) 
 
Textul întrebării: Atenție, o listă: paradis – 0 infern – 0 ţări – 0 religii – 0 posesiuni - 0 
Autorul acestei liste a comparat-o cu Manifestul Comunist, deși nu a făcut parte nici din mișcarea comunistă, nici din vreo altă mișcare politică. Cine este el? Răspuns: John Lennon. Comentariu: Textul piesei „Imagine” conţine lista de mai sus doar că în loc de zerouri se foloseşte negarea „no”. Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Imagine_%28John_Lennon_song%29. Autor: Adrian Nemeţ, Flomaster Yoda 
 
Conform aliniatului 4 din punctul 2.1.1. din Codul Jocului Intelectual de Echipă cu Timp Fixat: Răspunsul unei echipe este considerat corect dacă el corespunde măcar unuia dintre următoarele criterii: poate fi interpretat drept răspuns desfăşurat, adică include răspunsul autorului sau un răspuns echivalent, precum şi informaţie suplimentară, care nu poate fi considerată drept alt răspuns, nu contravine conţinutului întrebării şi nu conţine greşeli faptice grave; 
Răspunsul nostru mai conţine şi denumirea piesei. Am indicat ambele elemente din motiv că pachetul a conţinut un număr foarte mare de întrebări din mai mulţi paşi. În întrebări se vorbea despre ceva, pentru ca în final să se întrebe altceva. După câteva zeci de astfel de întrebări am început să avem dificultăţi de a mai urmări întrebarea finală. 
 
Alexandr Soloviov (Pokerface): Acceptat. Dificultatea pachetului sau particularităţile întrebărilor precedente nu pot servi drept scuză pentru nerespectarea formei cerute a răspunsului. Cu toate acestea, în răspunsul dat de echipă lipsesc precizările eronate, echipa a dat dovadă de înţelegere a întrebării.  
Cătălina Sorbală (Pokerface): Acceptat. Raspunsul echipei denota clar ca esenta intrebarii a fost inteleasa. 
Andrei Galuşca (Ö): Respins. Resping contestația echipei din cauza că răspunsul nu corespunde cu forma interogativă a întrebării. 
Alina Gîrneţ (Brainstorm): Respins. Întrebarea e „Cine” este el? 
Irina Iacoban (FloMaster Yoda): Respins. Se întreabă “Cine este el?”. S-ar fi putut accepta răspunsul “John Lennon în piesa Imagine”, dar nu şi invers când răspunsul echipei pune accentul pe piesă.
 18 Scris de Marina Soloviova, la 25-11-2015 23:43
Asachi (4, coroana) 
 
Textul întrebării: Codul EI ar putea să ne pară caraghios. Pe ELE găsim portretele unor personalităţi marcante, de exemplu, Niels Bohr, precum şi motive din poveştile cu care am crescut. Ce este EA? Răspuns: Coroana daneză. Comentariu: Codul coroanei daneze este DKK. Portretul lui Niels Bohr este tipărit pe bancnota de 500 de coroane din seria anului 1997, iar motivele din poveştile lui Hans Christian Andersen apar pe monedele din seria anilor 2005-2007. Surse: https://en.wikipedia.org/wiki/Banknotes_of_Denmark,_1997_series 
https://en.wikipedia.org/wiki/Commemorative_coins_of_Denmark#200th_anniversary.2C_birth_of_Hans_Christian_Andersen 
Autor: Marina Soloviova, Pokerface 
 
Conform aliniatelor 3-4 din punctul 2.1.4.2. din Codul Jocului Intelectual de Echipă cu Timp Fixat: La evaluarea răspunsurilor mai puţin exacte decât răspunsurile autorului, Juriului Jocului şi Comisiei de Contestaţii i se recomandă să se conducă de următoarele reguli: un răspuns mai puţin exact, de regulă, trebuie să fie considerat corect, dacă contextul întrebării nu presupune un răspuns mai exact; un răspuns mai puţin exact, de regulă, nu trebuie să fie considerat corect, dacă într-o situaţie obişnuită (în afara jocului) el desemnează nu unul, dar mai multe obiecte (acţiuni, calităţi), o parte dintre care nu corespunde condiţiilor întrebării, iar pentru alegerea elementului necesar din această mulţime a fost cerută o precizare suplimentară; 
 
Nu ni s-a cerut un răspuns exact, am răspuns „coroană”. Acum puteţi spune că poate noi nu ne-am dat seama că e coroana daneză (ne-am dat seama) şi de exemplu coroana suedeză nu conţine motivele din poveştile lui Hans Christian Andersen şi respectiv unicul răspuns corect este „coroana daneză”. Însă nu toate coroanele daneze conţin motive din poveştile lui Hans Christian Andersen şi nu toate conţin portretul lui Niels Bohr. Atunci răspunsul corect ar fi trebuit să fie „coroanele daneze din seria anilor 1997 şi 2005-2007”! Ca bonus, şi alte coroane au coduri caraghioase: coroana cehă - CZK, coroana suedeză - SEK, coroana estoniană - EEK, coroana slovacă - SKK. 
 
Alexandr Soloviov (Pokerface): Respins. Echipa conştientizează faptul că în lume există mai multe tipuri de valute ce se numesc „coroană” şi totuşi nu consideră necesar să precizeze despre care din ele este vorba. Din răspunsul dat de echipă nu rezultă faptul că nu s-a avut în vedere coroana cehă, suedeză sau estoniană, pe care nu se găseşte portretul lui Niels Bohr. 
Cătălina Sorbală (Pokerface): Respins. Desi nu se cere in fraza interogativa, insusi textul intrebarii presupunea un raspuns mai exact. 
Andrei Galuşca (Ö): Respins. Eu consider că răspunsul ‘Coroana’, din cauză că nu este suficient de exact, nu se potrivește cu informația din întrebare. Este greșit să spui că “Coroana” are un cod. ‘Coroana daneză’ are cod. ‘Coroana suedeză’ are cod. ‘Coroana cehă’ are cod. Dacă înlocuim răspunsul echipei în întrebare, atunci propoziția care se primește “Codul ‘Coroanei’ ar putea să ne pară caraghios.” își pierde sensul. 
Alina Gîrneţ (Brainstorm): Respins. Celelalte tipuri de coroane se identifică doar cu unele indicii nu cu toate, deci este necesar de specificat. 
Irina Iacoban (FloMaster Yoda): Respins. Iată o explicaţie alternativă a cuvântului coroană: “1. Podoabă pentru cap în formă de cerc, făcută din flori și frunze; cunună. Încununare. Cunună de flori sau de frunze (naturale sau artificiale) care se depune ca omagiu la mormântul cuiva.” https://dexonline.ro/lexem/coroan%C4%83/13291
 17 Scris de Marina Soloviova, la 25-11-2015 23:42
Asachi (21, capitala) 
 
Textul întrebării: George Washington a fost o fire sedentară şi nu-i plăcea să plece departe de casă, ca să nu piardă din vedere afacerile de pe plantaţia proprie. Răspundeţi, ce a apărut în SUA graţie acestei trăsături de caracter a preşedintelui? Răspuns: Capitala la Washington DC. Comentariu: În conformitate cu legea anului 1790, preşedintele avea dreptul de a alege locul unde va fi amplasată capitala. Din toate variantele Washington a ales locul aflat cel mai aproape de moşiile lui (cca 17 mile). Autor: Alexandr Begaliuc, Pokerface 
 
Eu sper că nu aveţi intenţia să ne verificaţi dacă ştim sau nu că capitala SUA este în Washington DC, mai ales că SUA nu a avut o altă capitală. 
 
Alexandr Soloviov (Pokerface): Acceptat. Reieşind din realităţile americane, se poate de presupus că răspunsul „capitala” se referă la singura capitală a SUA – Washington. 
Cătălina Sorbală (Pokerface): Acceptat. Desi incomplet, cred ca poate fi acceptat raspunsul „capitala”, in conditiile in care textul intrebari nu cerea sa se mentioneze cu exactitate ce a aparut, iar capitala SUA este una singura. 
Andrei Galuşca (Ö): Acceptat. Accept răspunsul echipei. 
Alina Gîrneţ (Brainstorm): Acceptat. Răspunsul echipei Asachi urmează aceași logică a răspunsului original. 
Irina Iacoban (FloMaster Yoda): Respins. În aşa context, răspunsul echipei sugerează că noţiunea de capitală a apărut datorită firei sedentare a lui G. Washington. Răspunsul este incomplet.
 16 Scris de Marina Soloviova, la 25-11-2015 23:40
SER (37, anestezie). 
 
Textul întrebării: ALFA este extrasă din diferite specii de Menispermiaceae şi este cunoscută şi sub numele de woorara. Nu vă întrebăm ce am înlocuit prin ALFA. Numiţi cu un cuvînt de origine grecească ceea ce are loc ca rezultat al nimeririi ALFEI în sînge. Răspuns: Asfixie Comentariu: Substanţa toxică se numeste curara. Persoanele mor de asfixie, întrucît această otravă provoacă paralizia muschilor scheletici, inclusiv celor respiratori. Autor: Vasile Blaja, Brainstorm 
 
Explicaţie: Echipa şi-a dat seama imediat că substanţa înlocuită prin ALFA este curara, o substanţă otrăvitoare miorelaxantă. A fost aleasă varianta "anestezie", deoarece cunoşteam sigur că substanţa curara şi medicamentele derivate din aceasta se folosesc în timpul anesteziei pentru a induce miorelaxarea: 
Curare: A muscle relaxant used in anesthesia (and, in the past, in arrow poisons by South American Indians) http://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=11985 
Curare is used clinically (as d-tubocurarine chloride, metocurine iodide) to relax muscles during surgery. http://www.drugs.com/dict/curare.html 
În continuare, cuvîntul "anestezia" este de origine grecească: Anestezia (din greacă ????????) https://ro.wikipedia.org/wiki/Anestezie 
Nici o precizare în textul întrebării, care ar putea să dirijeze raspunsul spre varianta "asfixie" nu este prezentă, la fel cum nu este prezentă nici sursa informaţiei din întrebare. Astfel, cosiderăm că răspunsul nostru trebuie acceptat, în conformitate cu punctul 2.1.1 din Codul Jocului Intelectual de Echipă cu Timp Fixat, şi anume: „nu corespunde punctelor menţionate mai sus, dar corespunde tuturor fără excepţie condiţiilor întrebării nu mai puţin decât răspunsul autorului sau răspunsurile care corespund criteriilor de acceptare. Vă mulţumim. 
 
Alexandr Soloviov (Pokerface): Acceptat. Este straniu faptul că echipa care şi-a dat seama imediat că substanţa presupusă în întrebare este curara – una din cele mai puternice otrăvuri – şi-a amintit în primul rînd nu de întrebuinţarea ei în luptă, ci despre aceea că unele preparate derivate din curara se utilizează pentru a induce miorelaxarea. Efectul garantat al nimeririi necontrolate a acestei otrăvi în sînge va fi asfixia. Totuşi, sînt de acord că răspunsul corespunde formal condiţiilor întrebării şi poate fi acceptat. 
Cătălina Sorbală (Pokerface): Acceptat. Consider contestatia echipei argumentata. 
Andrei Galuşca (Ö): Acceptat. Accept răspunsul echipei. Într-adevăr substanța dată este folosită și în medicină, și putem spune că anestezia are loc ca rezultat al nimeririi substanței în sânge. 
Alina Gîrneţ (Brainstorm): Respins. Poate că substanța este folosită în scopuri medicale de anesteziere, însă cu siguranță în condiții specifice încât să nu fie dăunătoare. În întrebare se specifică că „alfa” intră în sânge, deci un răspuns care ar putea fi acceptat în acest caz ar fi „paralizie” decât „anestezie”, pentru că efectul natural (necontrolat) al substanței cauzează paralizie și apoi ea are efect de anestezie. Ori mai bine zis, ea e folosită în anestezie pentru efectul de paralizie. Iar această paralizie necontrolată duce în final la asfixie. 
Irina Iacoban (FloMaster Yoda): Respins. Conform DEX-ului, anestezie este un procedeu medical de diminuare sau suprimare a sensibilităţii la dureri, şi nu se potriveşte ca răspuns la întrebare “Numiţi cu un cuvînt de origine grecească ceea ce are loc ca rezultat al nimeririi ALFEI în sînge.”
 15 Scris de Marina Soloviova, la 25-11-2015 23:36
Rezultatele examinării contestaţiilor: 
 
SER (37, anestezie). Acceptat cu 3:2. 
Asachi (21, capitala). Acceptat cu 4:1. 
Asachi (4, coroana). Respins unanim. 
Asachi (36, Imagine de John Lennon). Respins cu 3:2. 
Intel (18, Everloser). Respins cu 3:2. 
Prinţese şi supermăni (28, anulare). Respins cu 4:1. 
Prinţese şi supermăni (41, anulare). Respins unanim. 
Punctul pe H (42, culorile drapelului). Respins unanim.
 14 Scris de Catalina Sorbala, la 25-11-2015 19:31
Confirm ca am primit toate contestatiile.
 13 Scris de Vadim Culea, la 25-11-2015 15:56
Rog sa confirmati si primirea contestatiei de la Intel.
 12 Scris de Sergiu Ursachi, la 25-11-2015 15:56
Rugăm să confirmaţi recepţionarea contestaţiei de la Punctul pe H (trimisă luni).
 11 Scris de Octavian Sireteanu, la 25-11-2015 09:11
Dacă mai sunt greșeli, să mă anunțați.
 10 Scris de Octavian Sireteanu, la 25-11-2015 09:01
Am făcut corectările. 
În Liga A și Liga C au fost modificate complet. În Liga B a fost modificat un rezultat: Prințese și Supermăni - Beleizis 6:6.
 9 Scris de Octavian Sireteanu, la 24-11-2015 14:12
Aceeași situație și la Liga A..
 8 Scris de Octavian Sireteanu, la 24-11-2015 13:56
Am primit acum fișa scrisă de mână și acolo sunt cu totul alte rezultate decât cele pe care le-am primit eu în fișier. Ne lămurim.
 7 Scris de Octavian Sireteanu, la 24-11-2015 13:00
Verificat, parcă-s 2 victorii: cu Acord 3-6, cu WTH 2-3, cu Vegas 4-0, cu Apeiron 2-5 și Afrodiziac 2-1.
 6 Rezultate
Scris de Ceban Maxim, la 24-11-2015 11:35
Baieti, da voi nu ati gresit nimic la introducerea rezultatelor? 
din kite tin minte eu Kakulla a avut la utlima etapa 4 victorii...
 5 Scris de Octavian Sireteanu, la 24-11-2015 11:12
Am actualizat Ratingul și Randamentul.
 4 Scris de Marina Soloviova, la 24-11-2015 10:26
Confirm.
 3 Scris de Sergiu Iacob, la 24-11-2015 08:02
Rog sa confirmati receptionarea contestatiei de la SER.
 2 Scris de Octavian Sireteanu, la 22-11-2015 21:04
Am publicat pachetele.
 1 Scris de Marina Soloviova, la 18-11-2015 11:47
Ii reamintesc echipei Brainstorm ca trebuie si ei sa contribuie cu intrebari la adresa marina_soloviova at mail.ru. Asteptam inca 10 intrebari si de la Flomaster Yoda.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.4

 
< Precedent   Urmator >
Advertisement

On-line

Avem 2 vizitatori online

Meniu Campionat