Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa echipe arrow ale echipei Mix
ale echipei Mix
Eroii expusi lui
Evaluare Utilizator: / 1

Experimentul reprezentat pe această pictură din secolul XVIII arată una dintre primele încercări de a vedea efectele lui asupra fiinţelor vii. Efectele sale sunt următoarele: fierberea lichidelor din organism, mărirea volumului corpului, pierderea de lichid prin porii pielii, în special sub formă de transpiraţie, acoperirea cu gheaţă a unor părţi a corpului, în special a buzelor. Expunerea la el mai mult de 90 de secunde este, de regulă, letală. Oricum, specialiştii susţin că aceste efecte nu sunt atât de dramatice şi de vizibile, cum le reprezintă pop-cultura contemporană. Dar numiţi, vă rog, filmul din 1990 în care pe exemplul eroului şi eroinei se demonstrează foarte exagerat efectele expunerii la el. 

Raspuns: Total recall.

Comenteaza primul Vizualizari: 5456

Citeste mai departe...
 
Gattaca
Evaluare Utilizator: / 0

Filmul SF GATTACA a fost lansat in anul 1998, având in distribuţie aşa actori ca Ethan Hawk, Umma Turman şi Jude Low. Tema generala a filmului este sugerata de chiar denumirea lui, care reprezintă o parte dintr-un cuvânt ce are lungimea de milioane de litere. Despre ce este filmul? 

Raspuns: Gene sau generică.

Comenteaza primul Vizualizari: 5394

Citeste mai departe...
 
Poporul
Evaluare Utilizator: / 0

În perioada extinderii lor maxime, Ei au controlat teritorii care azi sunt în sudul Rusiei, Kazahstanul de est, Ukraina vestică, Azerbaijanul, părţi semnificative din munţii Caucaz şi Crimeea. În Iran şi azi Marea Caspică este numită în cinstea lor. Anume atacurile Lor asupra pecenejilor i-au forţat pe aceştia să se pună în mişcare, ce a dus în final la dislocarea maghiarilor şi migrarea lor în Ungaria actuală. Un interes sporit faţă de ei îl provoacă apartenenţa lor religioasă. Cum se menţionează şi în într-o renumită sursă literară, o parte din populaţia Lor aderase la creştinism, o parte – la islam, şi, după cum se pare, cea mai mare parte – la iudaism. Dar cine sunt Ei? 

Raspuns: Hazarii

Comenteaza primul Vizualizari: 5172

Citeste mai departe...
 
Urmasii cataratorilor
Evaluare Utilizator: / 0

“Ei” descind dintr-un animal foarte mic numit „Miacis” care era un animal căţărător pe copaci, creatura care a existat acum aproximativ 40 de milioane de ani. Pe cei pe care îi ştim noi astăzi au apărut pentru prima oară in Eurasia, acum aproape 13.000 de ani. Cei mai înalţi au atins înălţimea de 103 cm, cei mai grei şi de asemenea cei mai lungi aveau 250 cm si 125 de kg. Cei mai mici doar 283 g. Ei pot auzi sunete cu frecvenţa de până la 35 000 Hz comparativ cu oamenii care aud până la 20 000 Hz. Au un simt olfactiv foarte dezvoltat: daca noi avem 5 000 000 de senzori de miros, “Ei”ajung pana la 220 000 000. Numiţii pe ei.

Raspuns: Câinii

Comenteaza primul Vizualizari: 5199

Citeste mai departe...
 
11 aprilie 2007
Evaluare Utilizator: / 0

În romanul său "Abatorul nr. 5, sau cruciada copiilor", Kurt Vonnegut menţionează că locuitorii planetei Tralfamador folosesc această expresie în nişte circumstanţe anumite. În acest roman, în care este descrisa distrugerea oraşului Dresden în urma bombardamentelor aliaţilor, aceasta expresie este utilizată de 106 ori, deşi ar fi trebuit să fie utilizată de 83 899 ori. În romanul "Leagănul pisicii", expresia ar trebui să se utilizeze de peste 6 miliarde de ori. Spuneţi, va rog, ce s-a întâmplat pe 11 aprilie 2007, daca pe „google search”, introducând această dată, numele scriitorului şi expresia menţionată mai sus, găsiţi 287 mii de rezultate. 

Raspuns: A murit Kurt Vonnegut

Comenteaza primul Vizualizari: 5240

Citeste mai departe...
 
Armele sexuale
Evaluare Utilizator: / 0
Apariţia acestor „arme sexuale” la mijlocul anilor 70 a secolului trecut a dus la o amplă revizuire a priorităţilor şi valorilor în rândul tinerilor nonconformişti. Ele sunt asociate de regulă, atitudinii scandalizatoare şi drogurilor. Numiţi-le, vă rog. 

Raspuns: Sex Pistols

Comenteaza primul Vizualizari: 5607

Citeste mai departe...
 
Inscriptia din 1966
Evaluare Utilizator: / 0
Aceasta a apărut pentru prima dată în anul 1966. La moment, o putem găsi pe cutia anumitor produse care s-au demonstrat a fi nocive pentru organismul uman. În ţara noastră, chiar dacă exista, aceasta nu este atât de evidentă, sau mai bine-zis vizibilă. Însă, în UE, unde sunt reguli stricte cu referire la culoarea şi dimensiunea acesteia, ea este destul de renumită chiar şi pentru cei care nu utilează produsul pe ambalajul căreia se află. Numiţi, vă rog, produsul, pe ambalajul căruia o găsim. 

Raspuns: Ţigările

Comenteaza primul Vizualizari: 5397

Citeste mai departe...
 
Programatorul si constructorul de automobile
Evaluare Utilizator: / 0

Banc : Un programator şi un constructor de automobile se contraziceau:Programatorul: „Eu dacă proiectam automobile, în 10 ani aveau viteză dublă şi consumul de combustibil pe sfert!”Constructorul: „Dacă proiectai tu automobile, când apăsai pe pedala de frână ....” Terminaţi bancul. 

Raspuns: Ar apărea un ecran cu întrebarea „chiar doriţi să frânaţi acum?”.

Comenteaza primul Vizualizari: 5471

Citeste mai departe...
 
Malul negrilor
Evaluare Utilizator: / 0

După moartea prorocului Muhammed victorioasele armate arabe şi-au extins influenţa asupra Africii de nord şi chiar în adâncul Saharei. Desigur, sub influenţa arabă au nimerit şi părţile estice ale Africii. Denumirea actuală a acestei insule, aflată în această parte, semnifica iniţial „malul negrilor”. Ulterior, după ocupaţia portugheză, denumirea insulei s-a transformat, devenind aşa cum o ştim noi astăzi. Numiţi, vă rog, insula. 

Raspuns: Zanzibar

Comenteaza primul Vizualizari: 5490

Citeste mai departe...
 
Cuvantul arab
Evaluare Utilizator: / 0

Conform unor teorii, denumirea lui provine de la pudra foarte măruntă, pe care femeile arabe o foloseau pentru a vopsi genele. Denumirea lui din araba se traduce ca imperceptibil, transparent, de neatins. În evul mediu savanţii europeni numeau cu acest cuvânt prafurile mărunţite foarte puternic. Ulterior, cuvântul a început sa se utilizeze şi pentru vaporii obţinuţi la încălzirea sau la distilarea unor lichide. Despre ce cuvânt este vorba? 

Raspuns: Alcool

Comenteaza primul Vizualizari: 5293

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 31 - 40 din 132
Advertisement

On-line

Avem 1 vizitator online

Meniu Campionat