Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa echipe arrow ale echipei Mix
ale echipei Mix
Scopul ingerilor
Evaluare Utilizator: / 0
În povestirea scriitorului de SF Robert Shekly „Bătălia” este descris Armagedonul, care va avea loc la sfârşitul zilelor, când oamenilor le-a fost anunţată a doua venire şi ei au înţeles că trebuie să învingă în lupta cu forţele răului pentru a nimeri în împărăţia cerurilor. Desigur, lupta a fost încredinţată militarilor.Din partea forţelor răului pe câmpul de luptă au ieşit diavoli, demoni, succubi, fantome, păcătoşii din iad şi îngerii căzuţi. Din partea forţelor binelui la luptă au participat tancuri automate, infanterie robotizată şi cavalerie mecanică, toate conduse de la distanţă de cei mai buni generali. Lupta era atât de înverşunată şi ucigătoare, încât oamenii nici nu au fost admişi să participe la ea, în schimb puteau să o vizioneze de acasă la televizor.Cu jertfe enorme, din ultimele puteri ale mecanismelor lor, roboţii au reuşit să învingă. Armata răului a fost pusă pe fugă. Aceasta a semnificat sfârşitul lumii şi începutul împărăţiei celor drepţi. Din ceruri pe câmpul de luptă au coborât îngerii. Dar ce anume au început să facă îngerii? 

 

Raspuns: Să-i ia pe roboţi în ceruri.

Comenteaza primul Vizualizari: 5316

Citeste mai departe...
 
Nietzsche, filmul si CUC
Evaluare Utilizator: / 0

Numiţi, vă rog, denumirea comună ce leagă creaţia lui Friedrich Wilhelm Nietzsche, un renumit film, acţiunea căruia a avut loc şase ani în urmă, şi jocurile televizate de „Ce? Unde? Când?”, transmise de primul canal al televiziunii ruse. 

Raspuns: „Aşa a vorbit Zaratustra”

Comenteaza primul Vizualizari: 5529

Citeste mai departe...
 
Judecatorul principal din Bizant
Evaluare Utilizator: / 0
Încă din secolul IX în imperiul bizantin s-a instaurat un sistem foarte complex de relaţii şi ierarhii la curtea basileului, care apoi au influenţat puternic toate curţile europene, inclusiv şi pe cele din Moldova. Eparh era numit prefectul Constantinopolului, cărui i se supuneau toţi miniştrii curţii. Simpon era numit cancelarul. Strateg se numea conducătorul militar al unei regiuni. Dar cum era numit in Bizanţ judecătorul principal? 

 

Raspuns: Logofet.

Comenteaza primul Vizualizari: 5781

Citeste mai departe...
 
Strigatul lui Rodrigo
Evaluare Utilizator: / 0

Rodrigo de Triana, numit şi Juan Rodrigo Bermejo, s-a născut în anul 1469 în familia lui Vicente Bermejo, hidalgo şi olar, şi a Sereniei Betancour din Sevillia. Acum 515 ani şi 15 zile el a strigat de două ori ceva, ce a schimbat lumea. Pentru a răspunde la întrebarea: “Ce anume a strigat el”, poate vă va fi de ajutor să ştiţi că în anul 1992 un cal de curse ce-i purta numele a reuşit să câştige, spre deosebire de el, premiul de 2000 de guinei. 

Raspuns: „Pământ, pământ”

Comenteaza primul Vizualizari: 6180

Citeste mai departe...
 
Mesajul pentru generatiile viitoare
Evaluare Utilizator: / 1

Kurt Vonnegut pe parcursul întregii sale cariere literare a luptat contra războaielor, utilizării nesăbuite a descoperirilor ştiinţei, distrugerii naturii şi contra atitudinii iresponsabile a societăţii contemporane faţă de viitor. În cadrul unui forum, în una dintre ultimele sale apariţii televizate, el a spus următoarele: "Eu am un mesaj pentru generaţiile viitoare, şi el este: va rog, ..." Vă rog, continuaţi mesajul lui Vonnegut. 

Raspuns: „Va rog, acceptaţi scuzele noastre.”

Comenteaza primul Vizualizari: 5976

Citeste mai departe...
 
Negativul si Pozitivul
Evaluare Utilizator: / 0

Astronomul englez, John Gershille, a inventat trei termeni, fără de care nu are sens o fotografie. Primul este negativul, al doilea, dupa cum vă daţi seama este pozitivul. Dar pe al treilea, cred, nu o sa va fie greu să îl găsiţi. Care este al treilea termen? 

Raspuns: Fotografia

Comenteaza primul Vizualizari: 6227

Citeste mai departe...
 
Orasul Maicei Domnului
Evaluare Utilizator: / 0

Acest oraş a fost înfiinţat la 15 august 1537 de către Pedro de Mendosa. Iniţial, denumirea sa se traducea ca „Înălţarea Maicei Domnului”, datorită faptului că înfiinţarea a coincis cu această sărbătoare. Dar cum se numeşte azi acest oraş? 

Raspuns: Asuncion.

Comenteaza primul Vizualizari: 6332

Citeste mai departe...
 
Mod de a economisi
Evaluare Utilizator: / 0

Banc. Un scoţian vine acasă şi îi spune nevestei:

- Am economisit 10 penny astăzi!

- Cum?

- Nu am luat tramvaiul, ci am fugit după el!

- Vai, vai... Puteai să economiseşti şi 2 lire!

- Cum?

- Trebuia ... .Continuaţi bancul. 

Raspuns: Trebuia să fugi după taxi.

Comenteaza primul Vizualizari: 5832

Citeste mai departe...
 
Insula africana
Evaluare Utilizator: / 0
Cea mai cunoscută referinţă la această insulă africană în cultura contemporană este romanul lui John Brunner „Stând pe (denumirea insulei)”, publicat în 1968. Explicaţia denumirii romanului este simplă: la începutul secolului XX toată populaţia Pământului ar fi putut încăpea pe micuţa insulă Wight (381 km2), ce-i drept, în picioare. La momentul scrierii cărţii, populaţia Pământului (3,5 miliarde) ar fi încăput pe insula Man. În anul 2010, la momentul derulării acţiunii cărţii, populaţia aşteptată de cca. 7 miliard de oameni, ar încăpea pe insula din denumirea cărţii, care este destul de mare, având peste 1500 km2. Dar poate această insulă este şi mai cunoscută ca loc al naşterii lui Freddie Mercury. Numiţi, vă rog, insula. 

Raspuns: Zanzibar.

Comenteaza primul Vizualizari: 5967

Citeste mai departe...
 
Testul de la gradinita
Evaluare Utilizator: / 0

La unele grădiniţe de copii, grupei pregătitoare li se propune un test. Iată un exemplu al acestui test.

5 2 3 4 = 0

0 1 4 9 = 2

7 5 0 6 = 2

1 1 0 9 = 2

Vă propunem şi vouă să treceţi acelaşi test şi să ne scrieţi peste un minut, cu ce vor fi egale şirurile „2 8 5 4” şi „3 7 9 1”. 

Raspuns: 2 şi 1

Comenteaza primul Vizualizari: 5824

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 21 - 30 din 132
Advertisement

On-line

Meniu Campionat