Iata inceputul unui banner al companiei Hugo Boss, care face publicitate la doua parfumuri noi, unul barbatesc si unul femeiesc. Stiind ca denumirile parfumurilor se remarca prin concizie, incercati sa scrieti cum se numesc cele doua parfumuri ?
Sper ca Poseidon o sa va ajute sa raspundeti la aceasta intrebare. Acest cuvant din limba romana este varianta latinizata a unui cuvant grecesc care insemna “consumul in comun al bauturilor alcoolice”. Sensul de astazi s-a indepartat de la varianta initiala, desi unii il asociaza si astazi cu sensul initial. Despre ce cuvant este vorba?
Dupa una dintre versiuni, acest cuvant a aparut spre apusul Imperiului Roman, atunci cand romanii se adresau imperatorilor. Dar despre ce cuvant este vorba?
Ziua de 1 mai este celebrata in mod destul de original in Albania. In aceasta zi, albanezii mananca din belsug un anumit produs. E interesant de remarcat faptul ca, desi Albania este una dintre cele mai sarace tari din Europa, albanezii isi pot permite sa manance acest produs din belsug, pe cand multi locuitori ai tarilor mai bogate, mai ales cei mai instariti, nu isi pot permite acest lucru. Despre ce produs este vorba?
In timpul razboiului din 1812, mai mult ca niciodata, soldatii rusi erau implicati in cazuri de ucideri si raniri ai propriilor ofiteri, mai ales seara tarziu sau chiar in timpul noptii. Dar care era cauza acestui fenomen?
Aristotel considera ca in Atena exista trei paturi sociale: “foarte instariti”, “mijlocie”, “extrem de saraci”. Cercetatorii contemporani, fara a modifica clasificarea lui Aristotel, mai adauga o patura sociala. Care?
Raspuns: Robii. Aristotel nu-i considera pe robi oameni.
Cristofor Columb a plecat in calatoria sa istorica dintr-un port modest – Palos, desi in timpul sau existau porturi mult mai mari, de genul Seviliei si Cadixului. Aceste porturi insa erau ocupate. In acea perioadadin Spania plecau vreo 140000 de oameni. Dar cine erau acesti oameni si ce nu doreau ei sa faca in Spania?
Atentie blit. 3 intrebari a cate 20 secunde fiecare.
Intr-un sat din Alpii elvetieni, langa teleferic, este un panou cu un text in trei limbi diferite. In ce limba este scris textul: “Daca va plac muntii, lasati-le florile”.
Intr-un sat din Alpii elvetieni, langa teleferic, este un panou cu un text in trei limbi diferite. In ce limba este scris textul: “Va rugam sa nu rupeti florile”.
Intr-un sat din Alpii elvetieni, langa teleferic, este un panou cu un text in trei limbi diferite. In ce limba este scris textul: “Nu rupeti florile!”
Ascultati o poveste din timpurile sovietice: “Toate animalele il ajutau. Ursul se culca in coliba lui in loc de soba. Lupul il apara de dusmani. Vulpea ii aducea de mancare. Iar in fiecare dimineata in fata colibei vine cerboaica, se aseaza frumusel si nu se misca pana cand el se satura de laptic caldut”. Dar cine este el?
O familie new-yorkeza a descoperit intr-o anumita zi in cutia postala doua bilete la teatru si un biletel cu textul: “Ghiciti de la cine?”. Desi au sunat prietenii, pana la ora spectacolului perechea asa si nu a aflat de la cine erau biletele. Cand s-au intors de la teatru, cei doi au mai gasit un biletel: “Acum stiti de la cine e”. Si totusi, nici in acel moment nu au inteles de la cine exact erau biletele. Totusi, si-au dat seama cu ce se ocupau autorii biletelelor. Dar cu ce se ocupau ei?