Pe 6 ianuarie 1919, în casa sa din New York, Theodore Roosevelt a murit. Atunci vicepreşedintele Marshall a spus: „Moartea a trebuit să-l ia în. . ., pentru că dacă ar fi fost . . . , ar fi trebuit să se bată cu el. Scrieţi cele 2 cuvinte omise.
Egiptenii antici credeau că sufletul înainte de a păşi în rai, trebuia să treacă de “Marea Sală de Judecată a lui Osiris”. În caz că inima era impură, sufletul era înghiţit de monstrul Amenuit şi atras în întunericul lui Socaris. Amenuit era format din 3 animale de care egiptenii se temeau cel mai mult. Primele 2 erau crocodilul şi leul. Numiţi vă rog al treilea animal din care era alcătuit Amenuit.
Un personaj care poate fi luat la pătrat spunea:„Să fii idiot nu este o cutie cu bomboane, dar cel puţin n-am avut o cutie cu bomboane plicticoasă.”
Afirmaţia personajului a fost parafrazată. Drept reper a servit fraza: „Viaţaeste o cutie cu bomboane, nu ştii niciodată cu ce te alegi”. Numiţi personajul.
„Să MUŞTI un MĂR. Un gest aparent simplu, dar care antrenează spaime pe care niciodată nu le-am putea înţelege cu adevărat. E un rit de trecere. E lucrul interzis. MERELE nu le MUŞTI intenţionat. Universul nostru pretinde să fim atenţi ca MERELE să nu cadă pe podea. E un gest simbolic. Eu am MUŞCAT în mine lucruri mult mai importante şi sunt fericită că am făcut-o. - MUŞCĂ MĂRUL ăsta, te rog, şi eliberează-ne de toate ideile astea blestemate, de mania de a găsi o explicaţie pentru orice şi de a face numai lucruri cu care sînt de acord ceilalţi.”
Aveţi în faţă o frîntură de dialog dintre doi îndrăgostiţi ce stau la masă într-un restaurant. Dacă v-aţi dat seama ce cuvinte au fost înlocuite prin MUŞTI şi MĂR, scrieţi pe foaie ce făcea solistul din Cargo în „Povestiri din gară” cînd dorea să uite pe cineva.
În iunie 1962, a început lucrările la un al doilea gard paralel la o distanţă de până la 90 m înspre interior, casele cuprinse în această fâşie fiind demolate, iar locatarii mutaţi la alte adrese. A fost creat un teritoriu al nimănui între cele două bariere, cunoscut în scurtă vreme ca "fâşia morţii". Peste un minut scrieţi cu ce era acoperită „Fîşia Morţii”?
Conform tradiţiei creştine transmise de Eusebiu, împăratul Constantin cel Mare, în 312, cînd a pornit din Bizanţ la luptă împotriva Romei decăzute, a văzut în vis pe cer UN OBIECT cu inscripţia “In hoc signo vinces” (sub acest semn vei învinge). Împăratul a poruncit să fie înscrise aceste cuvinte pe drapelul său, pe scuturi... şi a învins. Desenaţi pe foaie acest semn.
“Omul îndrăgostit zice: te iubesc cu toate că eşti oacheşă, cu toate că eşti bună, şi te-aş iubi chiar dacă ai fi AŞA sau dacă ai fi rea.” (Liviu Rebreanu) Scrieţi cuvântul.
Este posibil ca anxietatea masculină să fi fost intensificată la oraş din cauza marii fluidităţii a relaţiilor, debordînd în resemnarea lui Panurge din Tiers Livre de Rabelais: nici un soţ nu are mijlocul de a evita să poarte X. Grigore Drăgan, în cartea sa „Între 4 ochi”, spune că pentru a-i căuta cuiva X, trebuie mai întîi să i le creşti. Ce se află în cutia neagră?